Parlementsleden uit heel Europa verzamelden te Brugge voor de IPC GBVB/GVDB

4-5/03/2024

De Interparlementaire Conferentie over het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid en het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid, ook bekend als de IPC GBVB/GVDB, is de plek waar de uitwisseling van informatie en ervaringen tussen parlementen mogelijk wordt gemaakt met betrekking tot het GBVB en het GVDB.

De vierentwintigste bijeenkomst van deze conferentie vond plaats op 4 en 5 maart 2024. De commissie Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging van de Kamer van volksvertegenwoordigers en de commissie Transversale Aangelegenheden van de Senaat stonden in voor deze conferentie. Daarnaast namen nog 137 andere parlementsleden deel aan de vergadering. De IPC GBVB/GVDB vergaderde in het "Bruges Meeting & Convention Centre" (BMCC) onder co-voorzitterschap van Senator Mark Demesmaeker, Kamerleden Els Van Hoof en Peter Buysrogge en Europees parlementslid David McAllister.

Op zondag 3 maart 2024 kwam de zogenaamde "Troika" samen, een voorbereidende vergadering samengesteld uit de delegatieleiders van Spanje, België, Hongarije en het Europees Parlement. Na afloop werden zij samen met de andere delegaties verwelkomd door burgemeester Dirk De Fauw in het Stadhuis van Brugge.

De conferentie werd afgesloten met de voorstelling van de gemeenschappelijke verklaring van de co-voorzitters.

Meer informatie over de conferentie is terug te vinden op de website van de parlementaire dimensie van het EU-voorzitterschap.

De vergadering kan opnieuw worden bekeken op het YouTube kanaal van de parlementaire dimensie.

Foto’s zijn terug te vinden op het Flickr-kanaal van de parlementaire dimensie.

IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024
IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024
IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024
IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024
IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024
IPC GBVB/GVDB - Brugge - maart 2024

Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat