Ontmoeting tussen het Europees Parlement en de Belgische parlementen

30/11/2023

Op donderdag 30 november 2023 bracht de Conferentie van voorzitters van het Europees Parlement (EP) een bezoek aan het Federaal Parlement. Dit orgaan bestaat uit de voorzitter, ondervoorzitters en voorzitters van de politieke groepen van het EP. Dit bezoek kadert in de voorbereidingen van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie van 1 januari 2024 tot 30 juni 2024.

De delegatie van het EP onder leiding van mevr. Roberta Metsola, voorzitster van het EP, werd verwelkomd door mevr. Eliane Tillieux, voorzitster van de Kamer, en mevr. Stephanie D’Hose, voorzitster van de Senaat. Waren tevens aanwezig: de voorzitters van de parlementen van de gemeenschappen en gewesten, ​ de voorzitters van de politieke fracties van Kamer en Senaat, en de voorzitters van de parlementaire commissies van Kamer en Senaat die betrokken zijn bij de activiteiten van het voorzitterschap.

Deze informele vergadering op hoog niveau in het halfrond van de Kamer kadert in de parlementaire dimensie van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Het Belgische voorzitterschap van de EU heeft vijf strategische prioriteiten:

Meer informatie hierover is vanaf 9 december 2024 beschikbaar op de website www.parleu2024.be en op de sociale media van de parlementaire dimensie.

Fotoreportage

Ontmoeting tussen het Europees Parlement en de Belgische parlementen
Copyright : Kevin Oeyen - Belgian Senate