COSAC, 26-28 november 2023

Van zondag 26 tot en met dinsdag 28 november 2023 vond de plenaire vergadering van de COSAC plaats onder het voorzitterschap van het Spaanse Parlement. De COSAC brengt leden van de commissies voor de Europese Aangelegenheden van alle nationale parlementen van de Europese Unie, leden van het Europees Parlement en leden van de nationale parlementen van de kandidaat-lidstaten samen. Tijdens de vergadering worden belangrijke thema’s voor de Europese Unie besproken.

De vergadering wordt georganiseerd door het parlement van de lidstaat die op dat ogenblik het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleedt. Van 1 juli tot en met 31 december 2023 is dat Spanje. Na Spanje neemt België de fakkel over van 1 januari tot en met 30 juni 2024.

De heer Gaëtan Van Goidsenhoven, covoorzitter van het Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden, en mevrouwen Karin Brouwers en Latifa Gahouchi, leden van het adviescomité, namen actief deel aan de vergadering. De deelnemers bespraken volgende onderwerpen:

Op het einde van de vergadering namen de deelnemers een bijdrage en conclusies aan.

Tijdens de vergadering werd het voorlopig programma voor de COSAC-vergaderingen onder het Belgische voorzitterschap gelanceerd door de covoorzitters van het Federaal Adviescomité, de heer Van Goidsenhoven en mevrouw Tillieux. De vergadering van de voorzitters zal doorgaan in Namen van 14 tot en met 15 januari 2024. De plenaire vergadering zal doorgaan in Brussel van 24 tot en met 26 maart 2024.

Alle documenten van de vergadering zijn beschikbaar op de website van de parlementaire dimensie van het Spaanse voorzitterschap.

Fotoreportage

COSAC, 26-28 november 2023
Copyright : Spanish Parliament