Herdenking van de Wapenstilstand in het Federaal Parlement

11/11/2022

Op 11 november, hebben Z.M. de Koning, Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose en Kamervoorzitster Eliane Tillieux het graf van de Onbekende Soldaat bezocht, samen met oud-strijders, leden van vaderlandslievende verenigingen en een honderdtal kinderen uit de verschillende provincies. Samen brachten zij hulde aan de slachtoffers van de twee wereldoorlogen en aan de militairen die sinds 1945 zijn omgekomen bij vredes- of humanitaire missies.

Later op de dag hebben de aanwezige kinderen deelgenomen aan een uitwisselingsmiddag in het halfrond, onder leiding van Walid en Jonas Muylaert, en in aanwezigheid van voorzitster Stephanie D'Hose en oud-strijders.

Na een evocatie van de Eerste Wereldoorlog door studenten van VIVES Torhout, legde historica Chantal Kesteloot aan het jonge publiek de situatie van kinderen tijdens de Eerste Wereldoorlog uit. Mevrouw Yvette Merchiers, die zelf een kind was tijdens de Tweede Wereldoorlog, kwam vervolgens getuigen. De middag werd afgesloten met een animatie voor de kinderen die hun wensen aan de vredesduif bezorgden.

U kunt de opname van de plechtigheid via het YouTube kanaal van de Senaat bekijken.

Fotoreportage

Herdenking van de Wapenstilstand in het Federaal Parlement
Copyright : Kevin Oeyen - Belgische Senaat