De Senaat stemt in met het wetsvoorstel om cumulatie van publieke vergoedingen mogelijk te maken in de Duitstalige Gemeenschap

10/07/2020

Het wetvoorstel met nr. 7-153, ingediend door de heer Alexander Miesen en te raadplegen op de website van de Senaat had tot doel om leden van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap de mogelijkheid te bieden om buitenparlementaire bezoldigingen te verkrijgen om over een passend inkomen te kunnen beschikken. Een gewoon lid van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft een bruto jaarlijkse parlementaire vergoeding van ongeveer 16.300 euro. Met die vergoeding op zich kan men zich niet van een voldoende financiële basis verzekeren.

Om die reden werd in het voorstel gevraagd om af te wijken van de algemene regels die van toepassing zijn op de bezoldiging van parlementsleden van de verschillende Belgische parlementen. Het parlementair mandaat is immers niet de hoofdfunctie van een lid van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap.

51 leden van de plenaire vergadering stemden op 10 juli 2020 in met dit voorstel. 4 leden onthielden zich. Er waren geen tegenstemmen.

Het voorstel zal aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers worden overgezonden. 

De Senaat stemt in met het wetsvoorstel om cumulatie van publieke vergoedingen mogelijk te maken in de Duitstalige Gemeenschap